OA-videoer

Oplevelsernes Academy takker af
Fra 2010 - 2014 har Oplevelsernes Academy sat efteruddannelse i turismesektoren på dagsordenen og gennemført 13.400 kursusdage i en koordineret indsats mellem 24 syddanske uddannelsesinstitutioner samt kommuner og turismevirksomheder i Region Syddanmark. 

Oplevelsernes Academy på studietur til New York
Den mangeårige diskussion om lukning af Thomas B. Thriges-gaden i Odense blegner, når man hører, hvordan new yorkerne 'overnight' har ensrettet og lukket dele af Broadway.

Internationalt guidekursus
Lær at fortælle gode historier, skabe positiv stemning og håndtere konflikter. Uddannelsen til lokalguide varer ti dage.

Bliv mester i fynsk værtskab
Sabler og champagnepropper, der springer. Intet mindre kan gøre det, da 'Bliv mester i fynsk værtskab' sætter et festligt punktum for efterårets forløb. Her fik 23 nye turismeambassadører overrakt diplom og ambassadørvest.

Steen Høyrup om lederens rolle for læring i virksomheden
Lederen skal være en foregangsmand, der selv viser interesse i læring, og som påskønner medarbejdere, der gerne vil lære og udvikle sig.

Professor Knud Illeris om opgaven som coach
Det drejer sig om at få folk til at formulere deres egen læring og egne problemer, ønsker og håb.

Kick Off LEGOLAND® Billund Resort 2013
LEGOLAND® Billund Resort øger fokus på kompetenceudvikling og omfatter fremover alle turismeaktører i Billund, Vejle og Kolding Kommune. Målet er klart. I 2015 er LEGOLAND® Billund Resort Nordeuropas foretrukne feriedestination for børnefamilier.

Kulturforståelse er nøglen til flere kinesiske turister
Det er vigtigt at sætte sig ind i den kinesiske tankegang og vide, hvad de er motiveret af, hvorfor de kommer til Danmark og hvad deres behov er, fortæller sinolog og direktør Annette Dahl, C3 Consulting. 

Johs. Nørregaard Frandsen om H. C. Andersen og Kina
Professor og centerleder Johs Nørregaard Frandsen, SDU ser mange gode grunde til at anvende H.C.  Andersen som ikon og som kulturel og mellemfolkelig brobygger imellem Danmark og Kina.  

Peter Gade om Kina og kinesere
Jeg tror godt, de kan lide, at vi er meget seriøse med, hvad vi laver, og samtidig har vi en charme og måske den her danske hygge, siger badmintonspilleren Peter Gade, som i mere end 15 år har rejst og spillet badminton i Asien.

Værtskab på kinesisk
Der er forskel på bare at være endnu en turist, og så at føle sig velkommen. Vi skal være langt bedre til at sætte os i de kinesiske turisters sted, hvis vi skal have gode kinesiske ambassadører. Sådan sagde Hans Dominicus, da www.huanying.dk mødte ham på CHINA DAY i København i november 2012

Can Seng Ooi om kinesiske turister
Hvordan tiltrækker Danmark flere kinesiske turister? Can Seng Ooi, lektor og direktør for 'Center for Leisure and Culture Services Research' på Copenhagen Business School, forklarer hvordan.

Værktøj fra Oplevelsernes Academy: Kropssprog
Dit kropssprog er vigtigere, end det du siger, når du holder præsentationer. 
Få tre tips om kropssprog i præsentationer. 

Kursus i konflikthåndtering og anerkendende kommunikation
Hvad gør man, når en forurettet gæst mener, at han har bestilt et værelse, og bestillingen ikke er til at finde? Medarbejdere fra Lalandia var i november på kursus i kommunikation og konflikthåndtering. Sammen med to skuespillere visualiserede de konfliktsituationer fra deres hverdag.

Oplevelsernes Academy-konference den 29. august: Ni vidensøer
Bliv klogere på efteruddannelse i turisme. På små videns-øer fortalte skoler og konsulenter, hvad de kan tilbyde af kurser og efteruddannelsesforløb. 

Oplevelsernes Academy-konference den 29. august: Indlæg Christian Majgaard
Budskaberne er klare. Aldrig har produktet været vigtigere, målgruppen kan ikke blive skarp nok, og vi skal i langt højere grad markedsudveksle frem for markedsføre. Konsulent Christian Majgaard, tidligere koncernchef i LEGO, lagde ikke fingrene imellem på OA-konferencen 'Skab oplevelser’.

Oplevelsernes Academy-konference den 29. august: Indlæg Christian Have
Christian Have er ikke i tvivl om, at fremtidens kommunikation er digital. For turismens aktører er det i dag et spørgsmål om at navigere mellem de 'gamle' og de nye platforme og i højere grad tænke sin hjemmeside som et cross medie, hvorfra de gode historier udgår. 

Skolemøde i Oplevelsernes Academy
Indehaveruddannelsen, værtskabskurser  og oplevelsesudvikling. Præsentation af forskellige uddannelsesforløb på et af OAs skolemøder.

Kick off: Værtskab i Vildskab den 20 marts 2012
Kick off-arrangement i Odense den 20. marts. Henrik Meng gav en tour de force i godt værtskab. Og vel at mærke værtskab, der både varmer og skæpper i kassen.

Kari Brinch, Freelance fortæller
Kari Brinch forklarer, hvorfor fortællingen er en god måde at formidle på. Til daglig er hun formidler på Fyrtøjet - et børnekulturhus i Odense, hvor fortælling, leg, improvisationsteater og billedkunst er en del af hverdagen.

Jens Kjær Larsen, Programudvikler
Ramasjang har formået at nå en så bred målgruppe som børn i alderen 5 -- 12 år. Programudvikler Jens Kjær Larsen fortæller, hvorfor Ramasjang har succes.   

Morten Damgaard, VisitVejle
Hør hvordan de tackler den digitale udfordring i VisitVejle. Interview med turismechef Morten Damgaard, VisitVejle. Interview på konferencen "Den digitale destination med det gode værtskab".

Majbritt Præstegaard Theunissen, VisitViborg
Vild med Viborg hedder VisitViborgs Facebook-side. Turistmedarbejder Majbritt Præstegaard Theunissen fortæller om, hvordan de bruger Facebook til at promovere byen.

Dorte Frandsen, Kerteminde Turistbureau
I Kerteminde får gæsterne sms'er, når der sker nyt. Hør turistchef Dorte Frandsen fortælle om, hvordan bureauet gør brug af de digitale platforme. 

Mads Thimmer, Innovation Lab
Smartphones er fremtiden. Vi vil alle have vores egen personlige skærm med os, og den vil forandrer den måde, som vi rejser på markant, mener Mads Thimmer, Innovation Lab på konference om Den digitale Destination.

Kick off: Den digitale destination med det gode værtskab
Digitalt eller ej? Der er næppe tale om et enten eller, men snarere både og. Sådan lød konklusionen på konferencen i Odense den 25. januar, som samlede mere end 100 turismeaktører fra hele landet.  

Advisory Board Møde 18/01 2012
Hvorfor er efteruddannelse vigtig, når man vækster? Hvordan motiverer man kortuddannede til efteruddannelse? Hvilke kompetencer er der brug for i fremtiden?  Martin Dyrholm fra Dayz Resort, Marianne Kragh fra HORESTA og Fremtidsforsker Kirsten Poulsen fortæller.                 

John L Lennon om Værtskab
Professor John L Lennon fra Glasgow University fortæller Yorkshire Passion-konceptet, som med succes er anvendt i byen, som ligger i front på top 50-listen over" Crab towns" i Storbritannien

Steen Hildebrandt om bæredygtig ledelse
Steen Hildebrandt fortæller om bæredygtig ledelse, der tager udgangspunkt i respekt, og om at lede med hjertet.

WellCome Academy 29 aug
OA-uddannelse for virksomheder inden sundhedsturisme og wellnessbranchen. På førstedagen stod der værtskab, ingredienslære og det smagfulde wellness-køkken på programmet

Med Hjertet som kompas
Ledelse og turisme på ni minutter. Hør om hvad god ledelse er, og hvad det betyder for en turismevirksomhed.  

Turismens Vækstkonference
Fire hovedaktører diskuterede dansk turismes udfordringer og muligheder på Turismens Vækstkonference i Tivoli. Få et indblik i problemstillingerne og hør et sammendrag af debatten.

Kursus i Sociale Medier på IBC Kolding
Seniorkonsulent Hans Tosti, IBC præsenterede virale og sociale medier og kanaler på OA-kursus i Kolding. Fordele og ulemper blev diskuteret, og fremtidens forbrugere blev spottet.

OA kursus i LEGOLAND
Praktiske øvelser med to skuespillere afsluttede tre-dages kursus i konflikthåndtering.

 OA- kursus i Vejle Ådal
Er der salg i naturoplevelser? På mobil uddannelsesdag i Vejle-området ad Margueritruten.